Om mig och min familj

Hypatia_-_mid_19th_century_engravingOm mig – Hypatia

Jag är en tjej närmare 40 år gammal. Jag har Aspergers syndrom och har haft min diagnos sedan våren 2013. Ett av mina specialintressen är autism/Aspergers syndrom och jag läser väldigt mycket om ämnet. Jag har också gått en högskoleutbildning i Handikappvetenskap med inriktning mot autism.  Jag sitter även med i styrelsen i vår lokala Autism- och Aspergerförening.

Från början intresserade jag mig för detta ämne eftersom jag ville förstå mina barn bättre och kunna hjälpa dem både hemma och i skolan. Men jag har insett att jag också lär mig väldigt mycket om mig själv och min omgivning.

Jag kallar mig Hypatia här på bloggen eftersom jag liksom henne är en tänkare/grubblare och dessutom vetenskapligt lagd.

Min familj

Min familj består av mig – Hypatia (mamma), Platon (storebror), Herakles (lillebror) och Arkimedes (make och pappa). Men egentligen heter vi något helt annat. Vi bor i en lägenhet i en småstad i mellansverige.

Plato_in_Thomas_Stanley_History_of_PhilosophyOm Platon

Platon är kallad så på bloggen eftersom han är väldigt intelligent och grubblar hela tiden. Han är väldigt bra på matematik, att konstruera saker, att komma på kreativa idéer och är nyfiken på det mesta. Han är eftertänksam och blir lätt orolig för saker. Det tar lång tid för honom att vänja sig vid nya saker och att byta aktivitet. Platon har Aspergers syndrom och ADHD. Sin diagnos har han haft sedan våren 2012.

Platon är 11 år och går 4:e klass i en liten friskola (för ”vanliga barn”). Han är mest intresserad av Lego, Super Mario, Minecraft och Harry Potter.

Herakles_und_Loewe-v3Om Herakles

Herakles är kallad så på bloggen eftersom han är superstark, inte rädd för någonting och full av energi.  Han är aldrig stilla och pratar konstant. När saker inte blir som han tänkt sig får han ofta låsningar. Har något varit på ett visst sätt ska det alltid vara så hedanefter. Herakles har stora problem med mat och äter väldigt enformigt. Han har autism och ADHD.  Innan hans autismdiagnos var klar fick han diagnoserna ”Aktivitets och uppmärksamhetsstörning UNS” samt ”Ospecificerad störning av psykisk utveckling”.

Herakles är 7 år. Han går i förskoleklass på samma friskola som Platon. Herakles är mest intresserad av Ninjago-lego, Lego-Chima, kungar och pingviner.

488px-Archimedes1Om Arkimedes

Arkimedes är en smart person. Han jobbar med programmering och är precis som den riktiga Arkimedes (civil)ingenjör. Han är (för det mesta) lugn och trygg och väldigt omtänksam.

Arkimedes har ingen egen diagnos och skulle troligtvis inte få någon om han försökte. Även han har dock en del Aspergerdrag, vilket förmodligen är anledningen till att vi fungerar så bra ihop.

1 kommentar

One thought on “Om mig och min familj

  1. Intressant familj, verkligen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: